Wie ben ik?

Mijn naam is Patricia Verstraten en ik heb praktijk Ergotherapie Verstraten in 2018 opgericht. Ik werk sinds 1999 als gediplomeerd ergotherapeut. Vanaf het begin werk ik in het Radboudumc in Nijmegen, op de afdeling Revalidatie waar ik ontzettend veel ervaring heb opgedaan in alledaagse en niet-alledaagse vragen die er bij de mensen speelden. Ik heb me in al die jaren gespecialiseerd in ouderdomsproblematiek, met name in het ziektebeeld Dementie en hun mantelzorgers.

Daarnaast werk ik ook met vele soorten reumatische aandoeningen (oa: Artrose, Reumatoïde artritis, Systemische sclerodermie, Ehlers Danlos syndroom) neurologische ziekten (CVA, hersenletsel, Multiple Sclerose), beenamputaties en de gevolgen van covid-19 en oncologische behandelingen.

Ook geef ik workshops en scholing op het gebied van ergotherapie bij geriatrie, dementie en belasting/belastbaarheid!

Specialisatie en ervaring

Naast het werk als ergotherapeut ben ik medeauteur van de EDOMAH-richtlijn (Ergotherapie bij Ouderen met Dementie en hun Mantelzorgers Aan Huis) (2009). Dit is een richtlijn die door onderzoek effectief is gebleken en waarbij zowel de persoon met dementie als de mantelzorger begeleiding krijgen in het uitvoeren van hun dagelijkse, betekenisvolle activiteiten en de gevolgen die dementie heeft op het dagelijks handelen. Ik geef scholing aan ergotherapeuten in het werken volgens de richtlijn EDOMAH en coach hen op hun werkplek in het toepassen/implementeren hiervan.

Daarnaast ben ik medeauteur van de Profiel Specialisatie Ouderenergotherapeut (2016), die in opdracht van Ergotherapie Nederland is geschreven en geef ik workshops, lezingen en scholing op het gebied van ergotherapie bij dementie, geriatrie en mantelzorgers.

Ik pas mijn kennis en kunde graag toe in de eerstelijnszorg via mijn ergotherapiepraktijk: Ergotherapie Verstraten. Het samen zoeken naar de beste manier om het handelen weer mogelijk of wat makkelijker te maken, dat is wat mij energie geeft. Ik werk persoonsgericht en denk met u mee. De diversiteit van de vragen die ik krijg, maakt mijn werk enorm uitdagend en plezierig.

Neem gerust contact op bij vragen!

Patricia Verstraten, ergotherapeut